Jangan Tinguk Saja....Sign la juga ok...TQ!:)

My Wedding Countdown

Friday, September 25, 2009

My photobook has arrived!

Hello again...

Today x apalah sa post in BM bah kan? Hehehe...my post ni kali mo share apa yg sa dpt kmrn...

Actually about few weeks ago, sa berkira2 mo buat photobook utk pre-wedding photos sa yg blm dicuci coz masa buat di bridal hari tu, byk lg gmbr yg kami rasa syg mo dibiarkan. Memandang pakej gmbr yg kami amik tu cuma utk 30 poses saja jd byk la yg x dimasukkan dlm album. Jadi sa bcadang bagus sa buat photobook la...at least, boleh tahan lama juga...

Sa teringat yg bf cousin sa (freelance photographer) ada order photobook from website utk buat wedding album costumer dia and mmg nice la....the printing, the binding, the colour...so, sa fikir...why not sa pun buat kan...so, sa pun masuklah website tmpt dia order tu. Tapi...mcm a bit expensive la harga dia. So, sa decided mo cari lagi company lain yg buat photobook juga. I remember my friend pun ada buat photobook utk wedding occasion dia and sa try la pula buka website yg dia guna and compare tu price yg first company tu, mmg ni ada murah sikit la so sa decided mo cuba yg itu la...

Jadi, after download software dia, sa pun mula la susun2 gmbr and then upload utk dihantar sama tu company...sepatutnya dia proses 5 hari dan kirim guna courier dlm 3 hari. tp memandangkan monday sm tuesday cuti raya, bungkusan sa sampai yg kemarin...sini ada beberapa gmbr yg sa snap...

Gmbr atas tu front cover photobook sa...and yg di bwh ni some of the pages in my photobook




Yg di bwh ni pula back cover photobook sa...
Nice kan?ehehhe, masuk bakul, angkat sendiri ni...sa mmg satisfied sm kualiti dia...so, klu ada sesiapa yg bminat, bolehlah try buat photobook mcm ni...for your info, sa buat ordering di Pixart punya website.


Urusan psl order dia pun mmg mudah...kamu download software dia, nnt sdh susun2 gmbr, upload la...nnt, drg hubung guna emel...drg x akan call kita...so, tidak pyh risau kena kol. harga dia pun reasonable..so, give it a try...for more info, log on to
http://www.pixart.com.my atau pun klu mo cuba yg bf kazen sa guna, log on to http://www.photobook.com.my

Oklah, selamat mencuba!

4 comments:

chegu carol said...

ehhh cantik bah! sa suka.
sa pernah jg bah tu masuk tu website kunu mo bikin photobook jg utk gmbar wedding sa...tapi smpai skrg tida kesampaian. maybe i will look into that website again.

sa suka tu cover dia.

♥ AnnieMing ♥ said...

ohh best! ni la yg sa cari2 jua.. hehe.. but too lazy to browse di internet.. thanks for sharing! :p

Kris and Nadia said...

Yeah.. sya pun tgh buat tu skrg ... ada juga review org lain ttg pixart ni bagus oo.. :) hihi.. nanti sya buat juga ni :) sendiri mau design sendiri kan :) hihi.. btw cantik wooo :)

memeljoan said...

Tq...tq...bah carol, masih sempat lg ko mo buat tu...

ko jgn malas2 annie, ko rajin2 la cek website dia

bah nadia, nnt sdh siap, ko kc pamer jg di blog ko aaa