Jangan Tinguk Saja....Sign la juga ok...TQ!:)

My Wedding Countdown

Wednesday, July 15, 2009

"Real Scary Movie"

Hi all, I just finished reading my friends' blog (maybe its including ur blog too) and it's time for me to post a new story to share...

Hari ni something scary berlaku di sekolah. Masa tu sa tengah mengajar di kelas form 5 dlm pukul 7.50am when suddenly semua pelajar berlari pigi arah koridor yg facing itu netball court. At the same time, sa dengar bunyi teriakan dari arah sana...students sa pun ckaplah "teacher, napa drg suma lari p sana?jom kita pun p sana la.." Sa pun melangkah la kunun keluar dari kelas (kelas tu berada di hujung koridor) and of course students sa pun join sekali...kami tgk ada bbrp students di court sm 2 org guru...and nmpk ada 2 org girls fighting.."isk, ni mesti kes gaduh la ni" That's what came across my mind masa tu tapi tiba2 yg sorang tu lari naik tingkat 1 (tingkat tempat kami sdg menengok) and yg 1 org tu mo kejar tp sempat dia slap org guru lelaki tu lpas tu berdiri tgk tingkat 1 and siap tunjuk someone...masa tu la suma pelajar bertempiaran lari...sa pun x pasal2 kena langgar budak2 ni. sa pun ikut jugalah masuk kelas balik...rupa2nya budak tu kerasukan. dia jalan ke arah barisan kelas kami tu. nasib baik dia lalu kelas kami ja...ntah sepa yg dia kejar tu di kelas yg hujung satu lagi. Masa tu mmg sa dub-dab-dub-dab sdh tu. lepas tu dia patah balik towards kelas kami and bila betul2 depan kelas kami tu, dia jatuh pengsan. Since sa seorg guru di sana masa tu, sa jugalah yg terpaksa angkat dia wif the help of bbrp org students. Nasib baik ada sorang guru lelaki dtg tolong angkat. Masa dekat bilik guru sdh, tetiba dia buka mata, meronta2 minta dilepaskan and yg paling sa takut bila dia tgk sa dgn pandangan tajam and ketawa mengilai...aduii, masa tu mmg mo kasi lepas ja tp nnt dia jatuh pula...sa mmg x berani tgk those eyes (naik sdh goose-flesh sa ni skrg ni). Sgt scary ooo...

Di bilik guru dia dibaringkan di atas carpet and bbrp org guru sdh ready mo tahan dia supaya tidak terlepas (including me). Masa tu sa mmg seram tp kena kuat semangat juga. Adalah guru yg suruh dia beristighfar and macam2 la tp she keep laughing and shouting. skjp dia pengsan, skjp dia bgn balik...tidak lama lepas tu, her aunty and brother came. Bro dia srh kami kasi lepas dia...kami pun kasi lepas la (masa tu dia pengsan)...sa mmg lari jauh sikit sdh tu sbb takut dia bgn n kejar. seperti yg sa duga, tetiba one of her leg terangkat tegak and suddenly she opened her eyes, hempas tangan dia di lantai and....they she was, berdiri sdh...(klu org besa x dpt berdiri mcm tu). dia tgk setiap org di sekeliling dia and she chose her brother to fight with her...of course masa ni sa tgk dari jauh la. Bersilat la dia di sana, kesian juga bro dia kena pukul oleh dia tp bro dia tepis2 ja (mungkin sdh besa). dia tendang pintu bilik guru sbb mo kluar tp pintu tu sdh ditahan dari luar. dia tendang pun bukan 1 kaki tp 2 kaki (u imagine la sendiri)...bila dia tidak dpt kuar, dia panjat tingkap bilik guru sampai atas tu...and sekali lg dia pandang arah kami (sa sm ustazah) with 1 tgn bergayut di grill tingkap and 1 lagi terjuntai. aduii, kami pun apa lagi lari keluar dr pintu lain and p pejabat am. Di pjbt am tu mmg byk guru2 ppuan berkumpul la. lepas tu, tidak tau apa kejadian di dlm blk guru tp at last, dia sedar and dibawa pulang. tapi bukan dia seorg saja kena, di tingkat bawah pun bbrp org pljr ppuan pun ada yg histeria and pengsan...tapi tidak seteruk dia la. Because of that incident, aktiviti kokurikulum untuk petang itu dibatalkan sbb tidak mo stay smpi petang sgt di skolah, takut ada lg yg kena.

Korek punya korek, rupanya sblm itu, drg di lab and dia ckp sm kwn dia, dia tercium bau yg sgt busuk. lepas tu dia pengsan. bila dia bangun, dia rasa mo muntah and p la di luar lab. sorang classmate dia ikut dia kluar. tetiba classmate dia ni teriak histeria. masa tu dia sdh kena rasuk la. sa rasa mungkin dia tgk classmate dia mcm dia tgk sa tu and ketawa, tu yg classmate dia histeria terus. masa tu la dia serang sorang lg classmate dia before dia kluar kelas dan mula berkeliaran. Eeee...bikin takut kalau kes macam ni sbb dia mencederakan org. kalau kes histeria besa tu tidak apa, ini siap kejar org...adalah juga bbrp org guru lelaki yg jadi mangsa pukulan dia gara-gara mo tangkap dia...tapi mmg kuat la tenaga dia. guru lelaki yg besar pun tidak dpt tahan dia.

Ini first time la sa tgk kejadian yg mcm ni teruk and hopefully tidak akan nampak lagi kejadian macam ni. pengajaran dia, jgn la tegur klu terhidu sesuatu yg ganjil...harap2 lepas ni kejadian ini tidak berulang lagi....Amen.

7 comments:

Shanel audition said...

Yaiii...teringat masa sia d smk mat salleh duuuluu ooh..classmate tu yg myla2 kana..lps tu bejangkit sama saturg lagi classmate. Mmg tenaga durg kuat!!! Lapas tu hampir satu skolah sidang ptg kana histeria. Trus cuti oh satu minggu..

HoneyBUZZin said...

this is so frightening....wah...

♥ AnnieMing ♥ said...

oh my! that's scary. kalau sa di tempat ko, sa betul2 indatau pa mau buat o0o.. maybe sa pun ikut histeria sekali.. haha..

but itu action yang bejuntai di jendela with one hand bah.. eee.. i can imagine! takutnya~

jadi pamacam suda tu budak sekarang? yang the rest yang kena histeria?

KaDusMama said...

OMG!!!! punya scaryyyy..berani lagi ko p pigang..kalau sia lari sudah tu...

memeljoan said...

FYI, hari ni, spt yg dijangka, dia tidak datang sekolah. And bbrp org yg kena histeria pun x dtg sekolah. tapi ada bdj form 6 yg kena histeria kmarn dtg jg sekolah hari ni and kena histeria lg td tp x teruk sgtlah...and to nadia, xda masalah pula mo beri komen di sini ni. And nadia, org yg ubat dia tu ckp, actually dlm bdn dia sdh ada 'benda' tu, tp mngkin bjumpa sama 'benda' di sekolah, tu yg x ngam jd marah la 'benda' di dlm bdn dia. Tadi classmate dia suma ckp takut mo dkt dia klu dia dtg sekolah nnt sbb takut kena pukul...isk klu sa jd drg pun sa x berani dkt...tp kesian jg kan klu dia sorang2?

Mummy Zuan said...

ish...actually mel, yang dia tercium benda busuk tu..tu benda la..?aiyo..scary wo...

Nika said...

isk... sa pun terus teringat tu kejadian masa sa fr 5 di SMK Mat Salleh. MMg bikin takut....