Jangan Tinguk Saja....Sign la juga ok...TQ!:)

My Wedding Countdown

Wednesday, June 10, 2009

HOLIDAY!!!

Hello everyone, lama sa tidak update blog sa ni kan? Yalah, tau2 saja cuti...tu laptop pun berhabuk sdh tidak kana buka...baru hari ni sa berkesempatan buka internet ni...

Wah, best oo cuti kaamatan sa...brother sa dari KL pun pulang, lepas tu aunty sa pun ikut pulang Ranau...so, sepanjang dorang ada di sini (RANAU), mmg ada saja aktiviti kami ni...

Macam ni la kunun2 aktiviti kami tu...sa, aunty sa, my bro sm sumandak dia balik Ranau yg 29hb...memandangkan kami smpi pun petang sdh, jd kami rest saja la...

Yang 30hb, bertempat di rumah kami, kami buat aktiviti memancing...bukan saja kami tapi ramai lagi...uncle2, aunty2, kazens pun ada juga...siok bah, bertanding lagi ni sepa dapat ikan paling besar...ekekke, dan juaranya memanglah SAYA...Wah! Yahoooo...tapi teda hadiah la...ekekke. Malamnya tu kami buat BBQ la...panggang chicken wings sm itu ikan yg kami dapat...

Ni para kusai2 yg tgh kesiokan memancing...

Ni sa sama kazen sa sedang memilih cacing buat umpan...
Ni la ikan yg sa dpt...ikan talapia gift...
Ni sblh malam...duduk2 menunggu bbq siap...ehhehe

31hb...ya, happy Kaamatan to all kadazandusun people...hari tu kami isi dengan aktiviti jalan2 pigi Tagal, Kg. Luanti, Ranau...best ooo..sesiapa yg belum pigi, pigilah...cheh, promote ni...yuran utk masuk, RM5 kalau mo minta urut ikan di kaki ja...RM10 utk body massage...maksudnya tu boleh masuk n mandi la sama ikan2 tu...besar2 lagi ikan dia tu...masa utk bersama ikan tu 15 minit saja, tp puas hati jugalah...
Sampai saja di Tagal, trus sa p posing sana siring sungai...ehehhe
Datanglah ke Tagal Sg. Moroli, Kg. Luanti, Ranau...

Sebahagian rombongan kami....

Jinaknya ikan2 ni...

nampak tu ikan tu....

Peace!

lepas mandi sama ikan, kami sambung lg mandi sg tapi ni kali kami mandi si dungai yg teda ikan jinak tu la tp masih di sg.moroli juga...

Lepas puas mandi manda, kami singgah lagi di Sabah Tea Garden untuk lunch...

Sempat posing sblm masuk dalam,..

Jumpa kawan lama lagi, Marcellia...

Sambil2 lunch di sabah tea tu, sambil2 sa test food jugalah kunun sbb my dad akan ambil dlm utk catering makanan masa wedding sa nnt...hmmm, not bad jugalah...So after tu, kami pun pulanglah rumah....

Ok, 1 June, kami lebih santai...Mula2 sa pi bridal dulu sebab mo ambil baju dusun Ranau untuk wedding photoshoot sa...

Sa cuba baju and gmbr2 la sementara ada peluang...

Hahaha...posing kunun, tau2 pakai selipar jipun...

Lepas tu, petang kami pigi melawat nenek sama datuk di Kg. Tudangan...
Kunun buat kerja la tu...hahaha

Gambar sama kucing di kampung lagi....Wah


Itu sajalah aktiviti untuk hari tu...2hb suma mula bergerak pulang ke tempat masing2...sa, brother sa sama aunty sa pigi kk...hantar brother p airport, aunty balik lok kawi, and sa menjemput tunang sa di airport...tapi dalam perjalanan balik dari Ranau-Kota Kinabalu, hujan pula...kabus pun turun, jalan pun tidak nampak...terpaksa brother sa drive pelan2 dengan berpandukan garisan putih saja...

Menakutkan kan....rasanya jarak penglihatan masa tu dalam 5-10 meter ja...

Oklah, panjang lebar sudah sa kasi cerita aktiviti sa dari yg 29hb sampai la 2hb...jadi kamu pun tau sdh la kan napa sa tidak buka2 blog sa...muahahha!!!!

So, sa end post sa di sin untuk hari ni...nnt ada masa, sa update lagi kio...bubyeeee



3 comments:

Aylwin said...

yee..nakal oo tinguk gambar kamu masa mandi sama ikan..hehehe...smua tutup2 lagi baju takut ikan masuk kai tu...kekekekekk....mana gambar 'mama' sama 'bapak'?

shanelshanty said...

eehhh..teguna nama si aylwin lah pulak htr komen..hahhahaha.....

Kris and Nadia said...

wawa.. sya pun di ranau tym 29 til 1hb.. i owez want to go sana ikan2 tu but nda tau d mana.. huhu... nanti kita pg sama2 la :) hihi