Jangan Tinguk Saja....Sign la juga ok...TQ!:)

My Wedding Countdown

Wednesday, May 27, 2009

What a mark!!!

Hi there…Very geram oo today…I checked all my students’ examination papers and I am so disappointed with their marks. I teach Physics and Science for Form 4 and Form 5 and I haven’t got the marks that I’ve targeted for them. For Physics Form 5, you can see the marks for yourself…no A…only 64% that is grade 4B…and the others are FAILED!...


Ni after cuti, mmg mo ‘tiau’ dorang semua tu…apakata give them some punishment? Not like canning, or bit them…it’s more to mind punishment…kahkahkah…mo kasi kena juga dorang ni…yg bertambah geram tu bila result dorang ni menurun dari ujian bulan Mac…it’s like I’m the one who don’t know how to teach…


Itu baru kelas Sains tu, klu kelas bukan Sains lagilah…asyik2 sa tanda dapat 0%...easy for me to mark but sangat2 bikin panas menanda kertas dorang ni…why aaa?

Students nowadays macam tidak berapa ambil kisah pasal pelajaran dorang…especially budak2 luar Bandar…especially lagi budak2 sekolah sa…sometimes I wonder mcmn students dari other school…sama macam sini atau different…hmmm??? Pendapat sayalah la…education sekarang ni quantity high but quality low…bukan macam students zaman dulu…mo tau napa sa cakap begitu? You imagine, last year, I taught kelas paling corot…and selama 2 years sa ajar dorang, tidak pernah lulus ni…paling tinggi pun 30%...sekalinya result SPM, boleh dapat 4B…maknanya graf pemarkahan turun la tu kan? So, quality dia kurang baik eventough dapat 4B banyak2…tapi klu mmg layak dapat mark tu, syabas dan tahniah la…Oklah, I have to go to class now…bye for now…PEACE!

3 comments:

Kris and Nadia said...

halo there.. astaga .. sama la sya ni.. sya pun skrg tgh tanda kertas pelajar.. sya sda bincang jawapan n hint2 soalan lg sm dorg, skali tgk ntah apa dorg jawab.. tensen tul.. maybe bagi buku pun nda dpt jawab tu..huh!

Ya really agree wif you.. mcm budak2 skrg nda pentingkan pelajaran kan.. huhu.. bkn dorg sibuk2 p tanya cgu apa kuar exam n apa mau jawab... cgu yg sibuk2 bgto dorg apa yg kuar exam n mau jawab sama jg dorg nda mau dgr..heran2..huhu..

Nika said...

aduh teruknya markah... bagus ko tanya tu budak2 kenapa derang tia dpt score. Mungkin derang nda faham apa yg di ajar. Cikgu telampau cepat mangkali berckp tu yg budak2 semua terlepas keretapi. Masa sa fr 4 n Fr 5 d mat salleh sia pun selalu fail ni subjek sbb sa nda faham apa cikgu ajar. Tp bila masuk pre dip itm... dpt score pula. Berusaha la cikgu! Sa dulu dpt score matematik sbb tu cikgu hansome n pandai buat lawak... nda ulangkaji d rumah pon bole score...hihihi kasi lawak2 ba masa mengajar jgn telampau serius. Jgn mara aar mel sa mo tulung ja ni...kunun...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇