Jangan Tinguk Saja....Sign la juga ok...TQ!:)

My Wedding Countdown

Tuesday, June 23, 2009

Macam2 hal....

Hello suma...

Lately, sa ni macam2 urusan sa buat tau...last week sa minta cuti 2 days, thursday sama Friday...bukan saja2 cuti ni tapi terpaksa coz mo kasi settle hal wedding di church ni...bukan senang rupanya urusan kawin gereja ni...hari tu masa cuti sekolah, sa sama fiance ada pigi jumpa father tapi tidak dapat diproses registration kami coz masalah umat siapa...umat siapa?bingung kah? mcam ni bah tu, sa ni dibaptis dan penguatan di Sacred Heart KK so father di Ranau tu bilang, sa hanya boleh kawin di gereja diosis KK...aduii, nda kan la sa dari Ranau mo kawin di KK lepas tu balik Ranau balik kan..?? Tapi father bilang, dia boleh juga kasi kawin klu sa dpt surat kebenaran dari gereja Sacred Heart utk kawin di gereja St Peter Clever Ranau...jadi terpaksalah cuti yg hari Khamis sbb mo pi ambil surat kebenaran tu...then trus balik Ranau hari tu juga coz besoknya (friday) kena jumpa balik father di Ranau...nasib baik dapat juga akhirnya...tapi satu masalah lagi...father tidak dapat kasi kawin masa tarikh yg kami cadangkan coz dia ada kursus time tu...bulan 12 pun mana bulih kawin coz busy utk advent...jadinya terpaksa diawalkan...hmm, terpaksa ubah tempat resepsi juga memandangkan tarikh sdh tukar. Bila tempat tukar, terpaksa juga cancel booking utk hiasan dewan...aduii, macam2 la yg berlaku...ini pun belum lagi sa kol org yg incharge utk hiasan dewan tu...bukan senang oooo...nasib sa urus awal2, cuba klu last minute kan, lagi stres ooo...

Oklah, sa ni sekadar meluahkan bah ni...tidak tau mo cerita sama sepa, jadi kamu la yg terpaksa membaca coretan sa ni...ekekkekke, mbah babaiiiiii....lain hari cerita lagi!!!!

8 comments:

LonTugi said...

memang tension tu memel... masa sia private int sama father pun dia tanya napa nda mo kawin di st catherine inanam abis sia kena baptis sana... nasib baik dpt juga sia convince napa sia nda mau sana... kekeke

Mummy Zuan said...

biasa la tu mel..so sabr sabar jak la ya..kawen punya pasal kena tahan rasa stress sikit... hehehe..everything will be ok nanti bila dah salasai..jgn lupa jemput sy..sebab saya di kk sudah ni nanti..manatau dapat datang...

Kris and Nadia said...

wawa... bikin stress ba kan.. ya tu la sya pun tunda jg ni sya pya wedding plan kunun ni.. huhu.. ba lek2 ko ar.. palan2 jan talampau fikir :) aiseymen apa pya nasihat ni ooo..hihi.. ooo ya la kan ko la tu yg sya nmpk d ban loong :) hihi.. sya pun rasa mcm kenal ba but nda sure :) hihi... sya p cuci emas ba tu n survey2 cincin :) hihi.. ada sda yg berkenan :) nda sabar ni :)

memeljoan said...

ig, ya kan, napa ko x mo kawin di inanam?ehehhe...

Hil, nasib stres yg masih bulih tahan lagilah...

nadia, napa tunda wed plan? nah kan, mmg ko la tu kan? klu la sa kompom itu ko, sa tegur juga daa tu...hihihihi

Kris and Nadia said...

hihi... :) ya ba... sya pun ada nmpk ba kamu tu.. but sya pun nda sure, coz ko jarang kasi post gmbr ko :) hihi.. :) ba sda dpt beli cincin?? :)

Nika said...

palan-palan ko Mel. Biasa laitu. Kawen ni mcm ba boleh berlaku. Kena byk sabar juga... mcm sia dulu pandai gaduh2 lg ba bila suda stress tu. Nasib ex Bf sia (now hubby) tahan dgn sikap pemanas sia tu musim.

memeljoan said...

Hahahha, ya bah nika, sa pun pemanas juga kdg2 mo mengurus abis kan mcm sa saja buat kerja ni...kuang3x...

Eheheh, sdh kami beli cincin nadia abis kan teda sudah masa kami bjumpa ni sampailah masa mo kawin nnt, br dpt jumpa...

Just said...

at least kan mel, one of you is there ba mengurus. mcm kami dulu dua2 d kl, a week before the wedding baru blk.. naa... mmg kelam kabut. So, ala kadar ja la.. yg penting, semua selamat.. hehee..