Jangan Tinguk Saja....Sign la juga ok...TQ!:)

My Wedding Countdown

Monday, October 12, 2009

Gaduh besar

Hello there...

Hari ni kan, at school I heard a scary story from sa punya colleague. Mo tau apa? Cheh, suspen oo kan...Begini ceritanya...

Yesterday, hsemate sa bgtau yg kami punya 1 kerja ni kena suruh pigi balai polis utk buat statement pasal 1 pergaduhan yg happened around2 sini la juga...dia kena suruh pi balai because pergaduhan itu ada melibatkan dia. I know that only and today at school, kami tanya la dia kisah yg sebenarnya...

Kawan sa ni dulu masa masih study di U, dia ada sorang BF yg dikategorikan Gangster...her father tidak suka dia couple sama lelaki tu so father dia suruh putus and introduced her sama sorang lelaki and drg pun couple laaa....her ex-BF tidak puas hati so dia bagitau sama kwn sa ni yg dia mo kasi kerja ini BF dia tp kwn sa ni tidaklah fikir dia serius mo buat macam tu sbb before this pun dia ada ckp yg dia mo buat kacau di rmh kwn sa time raya tp tidak juga dia dtg buat kacau. Few months ago, kwn sa ni putus pula sama BF pilihan father dia ni sbb org tu mcm tidak respect dia sbg GF (mo amik kesempatan dlm kesempitan).ex-BF no.2 ni pula x boleh terima their break-up so lama jugalah dia kejar kwn sa, tunggu di sekolah mcm psycho,menakutkan jugalah...hari tu pun hampir kwn sa accident gara2 mo melarikan diri dari ex-BF no.2 ni...

Back to the story, last Saturday night, ada pgaduhan berlaku somewhere around here la...x-BF dia yg no.1 suruh geng dia pi pukul ex-BF yg no.2 ni...habis kereta dia kena kasi kerja sampai xda muka kereta lagi and tuannya sekali kena hentam...menurut sumber, now ex-BF no.2 ni sdg dlm keadaan kritikal di hospital. So polis dpt maklumat, nama kwn sa ni disebut2 so dia pun disuruh la dtg p balai.Setakat post ini ditulis, sa x dpt lg perkembangan kwn sa psl dia p balai sbb baru juga td sdia pigi.kemarin dia x pigi. Dari cara kwn sa cerita tu, dia macam dipersalahkan la sbb bapa ex-BF dia yg no.2 ni balik2 kol father kwn sa ni bgatu yg ni semua salah kwn sa...kesian kan, padahal she don't know anything...sekarang siapa harus dipersalahkan? ex-BF no1 yg gangster tu?ex-BF no.2 yg psycho? Kwn sa? Hmm...sa harap dia tidak diapa-apakan and sa harap juga BF dia skrg (bakal jd tunang bln 11) x jd mangsa....

10 comments:

HoneyBUZZin said...

Dua dua pun saya kira salah...y? sebab perangai macam budak budak sekolah rendah!
Bagus pun your friend kasi tinggal dua-dua..kalau ter'kawin' salah satu, bikin merana hidup saja...
ishhhhhhhh.......

Kris and Nadia said...

Atokoi.. bikin bgung juga tu.. ya ba.. agree wif honey.. mcm budak2 tul tu dua org.. heran2.. mcm teda org lain d dunia ni.. ish ish ish :)

♥ AnnieMing ♥ said...

oh nooo~

kesiannya dia tersepit di tengah2. tiapa laa.. durang dua ex-BF tu yang salah ba. x pandai terima hakikat urang bilang.. kalau suda break up, buat apa lagi mau gaduh2 kan. lagi pun dua2 suda teda kaitan sama kawan ko tu mel.. kesian this friend..

itu ex-BF #2 ba, teda guna! suda kritikal2 sana hospital buat apa lagi kaC libat nama ex-GF? ish3.. bikin tambah beban saja..

told her, be patient.. ni semua dugaan hidup saja..

Just said...

Agreed with Honey. Patutnya gentlemen la ba sikit. Ada ka p berpukul pulak. Kesian your friend. Tersepit d tgh2.

I hope eveything dpt disettlekan secara aman damai.

memeljoan said...

Ya betul ckp kamurang suma tu...sa pun fikir drg dua2 ni x matured betul...klu org sdh x mau, apa bulih buat kan, terima sajalah...bunga bukan sekuntum...aisehmen...

Td my friend x dtg sekolah sbb sakit...mungkin dia pressure + stress+ malu + sedih + shock...guru2 lain pun mula talking about her...sian dia

♥ AnnieMing ♥ said...

ni la perkara yg dibenci.. ada hal siikit, orang lain mau bising2 suda kan..

sian..

C.Alv.B said...

Memang bahaya ni kes.. make me remember my own too.. huh..luckly Im ok.. malas mau ingat kisah lama. Kasih ampun ja dorang tu.. hahaha..

Pn. Sabrina said...

alala mel.. lucu juga ni dua orang btl2 macam budak yg tidak pakai otak pikir.. macam la tiada perempuan lain lagi di dunia.. tapi kalau ada pun, doi jangan la kalau perangai inda buli pakai.. bikin susah tu perempuan2 saja.. haahahaha

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Belle Edwin said...

Omai.....buli bkin drama ni...
1st..sy kesian ma kwn ko....
2nd..sy rasa tu 2-2 lelaki terserlah kebasugannya..
Apa2 pun.. Harap2 kwn ko nda pilih 1rang pun dr ni 2...